Verjetno ste kot vodja prebrali že veliko knjig o voditeljstvu. Koliko imate pa resničnih izkušenj iz vodenja? Ali bi se želeli kot vodja izboljšati in osebnostno rasti? Ste se kdaj vprašali kako bi izgledali vaši problemi, s katerimi se srečujete pri vodenju, na odru? Si želite na odru ogledati vašo življenjsko situacijo, ko se npr. kot vodja niste dobro odrezali ali ste celo zatajili ter želite spoznati razloge zakaj?

 

Vsi odgovori se skrivajo v vas. Skupina vas pri tem podpira in vam pomaga priti do dodatnih pogledov na to situacijo.  Osvobajajoče, zabavno in veliko, veliko več kot ste si predstavljali. S pomočjo akcijske skupinske supervizije postanejo medosebni odnosi bolj spontani, odprti, empatični in bolj avtentični.

 

 

Kaj je akcijska skupinska supervizija za vodje?

Je preigravanje situacij iz preteklosti, sedanjosti, kot tudi projekcije prihodnosti, ki se odigrajo na prizorišču med udeleženci. Pri tem protagonist opazuje svojo »dramo« od zunaj in jo vidi popolnoma iz drugačnega kota. Ključno orodje za delo sta spontana dramatizacija in igra vlog, s pomočjo katerih posameznik postaja vse bolj pozoren na svoje notranje doživljanje in čustvovanje, razreši lahko frustracije iz preteklosti ter poskrbi za prihodnost in izboljša medsebojne odnose. Pri tem pa niso potrebne nobene igralske sposobnosti. S pomočjo akcijske skupinske supervizije postanejo medosebno odnosi bolj spontani, odprti, empatični in bolj avtentični.

 

Primer:

Vodja v službi od nadrejenega dobi nalogo, da odpusti njemu priljubljenega delavca. Ob misli na to se počuti neprijetno in v stresu. Z akcijsko skupinsko supervizijo v skupini izbere nekoga, ki bo odigral njega in osebo, ki bo odigrala sodelavca, ki ga mora odpustiti. Nato ju »ozvoči« in od daleč opazuje »dramo«. Po zaključku mu ostali udeleženci podajo povratno informacijo, ki mu odstre dodatne poglede na to situacijo. Ob tem razreši  frustracije in se reši strahu ter v realni situaciji odreagira veliko bolj sproščeno.

Lahko pa preigravamo situacije iz preteklosti, ki nas bremenijo in se iz njih veliko naučimo o sebi, načinu vodenja in pri tem rastemo kot oseba in kot vodja.

 

Kaj vodje pridobijo?

  • Izboljšanje vodstvenih kompetenc vodij,
  • večja učinkovitost in poslovna uspešnost podjetja,
  • bolj zavzeti vodje in zaposleni,
  • bolj spontani, odprti, empatični in avtentični medsebojni odnosi.

 

KOMU JE NAMENJENA

Namenjena je lastnikom podjetij, predsednikom uprav, direktorjem in vsem vodjem.

 

IZVAJALEC AKCIJSKE SKUPINSKE SUPERVIZIJE ZA VODJE

 

Aleksander Zupančič

je ustanovitelj in dolgoletni direktor danes uspešnega podjetja in je šel čez vse procese vodenja, od sanacije neuspešnega podjetja do vodilnega mesta v panogi. Po izobrazbi je univerzitetni diplomirani pravnik s podiplomsko specializacijo iz integrativne psihoterapije in coachinga.

Zadnjih osem let se izobražuje iz skupinske terapije pri Dušanu Potkonjaku, pionirju psihodrame na področju bivše Jugoslavije. V Sloveniji kot prvi ponuja akcijsko skupinsko supervizijo za vodje.

Je prejemnik številnih nagrad in priznanj za inovativnost Gospodarske zbornice Slovenije. Poleg tega je ustanovitelj centra zdravja nove dobe v Samoboru, ki prinaša povsem nov pristop pri obravnavi človekovega zdravja. Poslovne izkušnje je na začetku pridobival na Ministrstvu za gospodarstvo in po letu dni postal samostojni podjetnik ter uspešno vodil več projektov za pridobivanje nepovratnih sredstev za podjetnike v Posavju, za katere je pridobil nepovratna sredstva, v skupni višini nekaj manj kot 2 MIO eur. Pomemben del njegove poslovne poti predstavlja tudi štiriletno vodenje odvetniške pisarne v Brežicah.  

Kot mojstra borilnih veščin in nekdanjega profesionalnega športnika odlikujejo samodisciplina, osredotočenost, odločnost, vztrajnost in visoka motivacija za doseganje ciljev. K temu je nujno potrebno dodati tudi njegov pozitiven pogled na življenje in neutrudno iskanje rešitev za vsako situacijo. Vse te lastnosti in izkušnje so botrovale, da je leta 2011 sprejel, za mnoge, glede na okoliščine, nemogoč izziv, sanacijo neuspešnega brežiškega komunalnega podjetja, ki je pod njegovim vodstvom postalo najbolj inovativno komunalno podjetje ter najboljši zaposlovalec v Sloveniji. Svoje bogate izkušnje na poslovnem področju pa prenaša v številna večja podjetja po Sloveniji in v tujini.

 

Kultura zavzetih inovatorjev 3 x 12

Več

 

 

Coaching za managerje

Več

Info


 

Zavod VednoZavedno

Cankarjeva ulica 17

8250 Brežice

 

 

INFORMACIJE
ALI NAROČILO
preko spletnega obrazca

 

 

ali

nas pokličete na

041 365 817

 

ali

nam pišite na

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Prijava na e-novice

 

Prijavite se in bodite obveščeni o delavnicah in novostih zavoda VednoZavedno.

S prijavo na e-novičke boste prejeli seznam 100-tih izzivov, ki vam bo v pomoč pri sestavljanju vašega seznama Reci da življenju.

 

Vnesite svoj elektronski poštni naslov.

Invalid Input

Pridružite se nam na socialnih omrežjih

 

 

 

 

Zavod VednoZavedno

Cankarjeva ulica 17

8250 Brežice

 

  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  041 365 817

 

© 2024 VednoZavedno. Vse pravice pridržane.